Så beställer du tryggt – Schyssta Byggare
Stäng

Sök efter företag, organisationsnummer eller annat innehåll på webbplatsen

Så beställer du tryggt

På Schyssta byggare hittar du Byggföretagens medlemsföretag. För att var medlem hos oss måste man ha avtalsenliga löner, respektera lagar och regler och sätta säkerheten främst.

Att bygga om eller renovera innebär ofta en stor affär. Vi vill att du ska kunna sova gott om natten. På den här sidan har vi samlat information till stöd för bostadsrättföreningar som ska anlita en entreprenör.

Ladda ner handledningen för bostadsrättsföreningar

Så kan du kontrollera företaget hos myndigheterna

  • Via Bolagsverket kan du kontrollera att företaget är aktivt, verklig huvudman och att styrelsemedlemmar inte har en historik med konkurser. 
  • Hos Skatteverket kan du kolla upp att företaget har godkänd F-skatt och är momsregistrerat. Tänk på att ett företag måste ha F-skatt för att du ska kunna använda ROT-avdraget.
  • Hos Kronofogden kan du kontrollera att företaget inte har obetalda skulder. Var särskilt uppmärksam på skatteskulder. Andra skulder kan indikera att företaget har problem, men kan också ha acceptabla förklaringar.

Alla Byggföretagens medlemsföretag som finns på den här söksidan har gått igenom en gedigen sundhetskontroll vid medlemskapet.

Några extra tips!

  • Behövs bygglov? Hör med din kommun i god tid innan arbetet ska börja.
  • Kommunicera! Prata med din hantverkare och fråga hellre en gång för mycket än för lite.
  • Vill du göra några ändringar eller tillägg under arbetets gång bör det dokumenteras skriftligt. Då undviker du eventuella missförstånd.
  • Betala aldrig i förskott. Grundregeln är att betalning ska ske först när ett moment eller arbetet är klart.

Nu är du redo att beställa!